maanantai 26. syyskuuta 2016

Jäljellä olevat haastekohdat?

Heippa!

Huomasin päivämäärän lähestyessä lokakuuta, että tässähän alkaa olla kolme neljäsosaa vuodesta mennyt  ja vielä on muutama haastekohta suorittamatta helmet-lukuhaasteeseen. Tajusin että voisi olla hyödyllistä katsoa tässä vaiheessa mitä kaikkea vielä puuttuu että osaa suunnitella omaa lukemistaan :D

Puuttuvat haastekohdat:

5. Kirjan kannesta voi tehdä kirjanaaman

Kuvahaun tulos haulle jorden runt på 80 dagar9. Sinulle vieraalla kielellä kirjoitettu kirja Jules Verne: Jorden runt på 80 dagar. Suoritan paraikaa yliopistossa virkamiesruotsin kurssia, joten haluan lukea sinne jotakin ruotsiksi ja saada näin kielitaitoani vähän aktivoitua.


11. Sarjakuvakirja

12. Näytelmä J.K.Rowling, Jack Thorne, John Tiffany: Harry Potter ja kirottu lapsi: vannoutuneelle Harry Potter-fanille tämä on ehdoton. Olen harkinnut kirjan lukemista suoraan englanniksi, mutta tulin siihen tulokseen, että koska tunnen kaikki tarinaan liittyvät käsitteet suomeksi, luen seuraavankin kirjan suomeksi.

Kuvahaun tulos haulle mitä ilman ei voi olla13. Kirjan nimi on kysymys Annamari Marttinen: Mitä ilman ei voi olla: kiitokset taas Helsingin rautatieaseman Pocket shopiin, näin tämän teoksen siellä ja nyt olen lainannut sen paikallisesta kirjastosta (;


15. Kirjan kansi on mielestäsi ruma Fredrika Runeberg: Rouva Katarina Boije ja hänen tyttärensä: Anteeksi vain, mutta en ole pitkään aikaan nähnyt näin rumaa kirjankantta.

18. Lastenkirja Timo Parvela: Ella ja Paterock: Riihimäen Nuorisoteatteri esittää tänä syksynä Timo Parvelan kirjaan pohjautuvan esityksen Ella ja Paterock. Hyvä ystäväni on mukana tässä näytelmäsovituksessa melko isossa roolissa, joten suunnittelin lukevani Paterockin ennen kuin menen katsomaan näytelmää. Ella-kirjat olivat tärkeitä minulle lapsena, joten tulee olemaan hauskaa verestää muistoja!

Kuvahaun tulos haulle rouva katarina boije ja hänen tyttärensä21. 1700-luvulla kirjoitettu kirja Daniel Defoe: Robinson Crusoe: Robinson Crusoe on ollut jo pitkään lukulistallani, joten eiköhän nyt ole aika lukea se. Julkaisuvuosi on siis 1719.


22. Kirjassa on mukana Marilyn Monroe Hmm... Laura paloheimo: Puppiduu kenties...

23. Oman alansa pioneerinaisesta kertova kirja

24. Kirjasammon päivän täkynä vuonna 2016 ollut kirja

27. Afrikkalaisen kirjailijan kirjoittama kirja
Kuvahaun tulos haulle ella ja paterock

Kuvahaun tulos haulle linnunradan käsikirja liftareille31. Olympialaisista kertova kirja Karo Hämäläinen: Yksin. Romaani Paavo Nurmesta voisi sopia tähän.

35. Kirjassa ollaan avaruudessa Douglas Adams: Linnunradan käsikirja liftareille: olen lukenut tämän kirjan monta vuotta sitten ja pidin siitä, joten nyt onkin hyvä syy lukea se uudestaan.

37. Kirjan nimi viittaa vuorokaudenaikaan Tove Jansson: Taikatalvi Olen lukenut Taikatalven itse asiassa viimeksi vasta vuosi, pari sitten kai? Se on kuitenkin minulle ehdottomasti rakas kirja ja saan tästä hyvän syyn lukea sen uudestaan <3

38. Jossain päin maailmaa kielletty kirja tähän voisi sopia vaikkapa Nabokov: Lolita tai Hasek: Kunnon sotamies Svejk maailmansodassa. Tutkittuani kiellettyjen kirjojen listoja huomasin lukeneeni muutamankin niillä esiintyneen kirjan, kuten Sinuhen egyptiläisen  ja Salingerin Sieppari ruispellossa.


40. Eläkeläisen suosittelema kirja täytyykin kysyä isovanhemmilta suosituksia...

42. 2000-luvulla sotaa käyneestä maasta kertova kirja Khaled Hosseini: Tuhat loistavaa aurinkoa

43. Kirjassa on mukana Pablo Picasso

Kuvahaun tulos haulle lokki joonatan48. Alle 18-vuotiaan suosittelema kirja Helmet-nettisivulla tet-harjoittelijat suosittelevat John Boyne: Poika raidallisessa pyjamassa- teosta, joten voisin lukea vaikkapa sen!

47. Eteläamerikkalaisen kirjailijan kirjoittama kirja Andres Neuman: Vuosisadan matkustaja

48. Kirjassa on alle 150 sivua Richard Bach: Lokki Joonatan 92 sivullaan saan hyvän syyn lukea yhden lempikirjoistani taas uudestaan.

50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja Annie Barrows: Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville: Tätä kirjaa minulle suositeltiin ehkä vuosi sitten kirjastosta, mutten itse asiassa ikinä lukenut sitä! Nyt on siis tullut korkea aika!

Vau! Tämän päivän aikana keksin kirjan melkein jokaiseen puuttuvaan haastekohtaan! Nyt olen tosi innoissani, antakaa kirjat heti tänne että pääsen lukemaan ne nyt ;D

Mukavaa syksyä kaikille! :)

Edit / / 3.10. Päivän täky-kohtaan saan Kirjasammon sivua tutkailtuani teoksen Edelleen Alice!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti