keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Parhaillaan luen:

Kuvahaun tulos haulle ulysses lehtoMoi kaikki! Blogissa on ollut vähän aikaa hiljaista, koska olen lukenut pääasiassa James Joycen Odysseusta viime aikoina. Se on aikamoinen keskittymistä vaativat tiiliskivi, joten olen halunnut päästä kunnolla vauhtiin sen kanssa ennen kuin ottaisin rinnalle mitään muuta. Nyt koen sen hetken kuitenkin koittaneen, joten kohta täällä blogissakin tulee taas olemaan elonmerkkejä!

Odysseuksesta kerrottakoon kuitenkin vielä sen verran, että lähdin lukemaan sitä siis lokakuussa eräässä facebook-kirjaryhmässä käydyn keskustelun jälkeen. Tästä teoksestahan on kaksi eri suomennosta: Pentti Saarikosken Odysseus vuodelta 1964 ja tuoreempi Leevi Lehdon versio Ulysses vuodelta 2012. Minä aloitin lukemaan Saarikosken suomennosta saatuani sen käsiini halvalla erään kirjakaupan alennusmyynnistä, mutta muutaman ensimmäisen luvun jälkeen minun oli pakko luovuttaa ja siirtyä Lehdon suomennokseen. Tästä teoksesta kirjoitan kuitenkin kokonaan oman postauksensa myöhemmin kevättalvella luettuani sen!


Kuvahaun tulos haulle poika raidallisessa pyjamassa
Kuvahaun tulos haulle pieni elämäLisäksi luen nyt John Boylen Poika raidallisessa pyjamassa, Hanya Yanagiharan Pienen elämän ja Haruki Murakamin Miehiä ilman naisia. Ensimmäinen minun on pitänyt lukea jo monta vuotta, ja nyt saan sen vihdoin aikaiseksi erään läheiseni persuuksille potkimisen ansiosta. Kiitos kirjan lainaamisesta T! Kaksi jälkimmäistä sain joululahjaksi, mutta pääsen lukemaan niitä vasta nyt työkiireiden ja Ulysseksen takia. Eli pysykää kuulolla, lähiaikoina julkaisen useammankin kirjoituksen tänne!

Kuvahaun tulos haulle miehiä ilman naisia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti