maanantai 9. kesäkuuta 2014

Isku kirjastoon!

Kävin kirjastossa etsimässä kesäluettavaa, ja sieltä löytyi vaikka mitä! Lainasin Tuntemattoman sotilaan, Pablo Nerudan runoja, Miniän, Aamunkoin englanniksi ja varasin Murtuneet mielet. Tästä tulee hyvä lukukesä! :D

Ihastuin Väinö Linnan Tuntemattomaan sotilaaseen lukiessani sitä lukudiplomia varten joulukuussa 2013, ja olen jo pitkään halunnut lukea sen uudestaan. Rankkaa aihetta käsiteltiin niin mukaansatempaavalla otteella ja huumorilla, että klassikko on asemansa ansainnut. 

Olen ollut jo vuosia Serranon perheen fani, ja sarjassa Eva pitää Pablo Nerudan runoista. Aina Serranoa katsoessani muistan, että pitäisi tutustua Nerudan tuotantoon, mutten ole ikinä saanut aikaiseksi. Nyt kirjastossa muistin Nerudan, ja ensimmäinen teos odottaa syventymistäni! Odotukseni ovat korkealla ;)

      
Tuomas Kyrön teos Miniä kertoo Mielensäpahoittajan pojan vaimosta. Teosta sai muutama vuosi sitten Kirjan ja ruusun päivänä kaupanpäälliseksi. Olen lukenut molemmat Mielensäpahoittajat, ja olen kuullut Miniän olevan myös loistava. Haluaisin lukea myös enemmän Kyrön tuotantoa, kuten Kerjäläisen ja jäniksen. :)

Stephanie Meyerin Breaking dawnin lainasin siksi, että saisin vähän kerrattua englannin kieltä :) Tottakai voisin lukea jotakin haastavampaakin, mutta Twilight- sarjaa luin nuorempana sen verran paljon, että osaan kirjat suunnilleen ulkoa. Tätä voisi siis kutsua niin sanotusti pehmeäksi laskuksi :D Syksyn kirjoitusten jälkeen en ole lukenut sitä oikeastaan ollenkaan, joten vähän täytyy kerrata, ihan vain omaksi ilokseni :D


Viimeisenä muutama sana tietokirjoista. Tuosta Tarinan vallasta kirjoittelinkin jo aiemmin, ja sen lisäksi aion lukea Murtuneet mielet. Bongasin sen ajat sitten kirjakaupassa, mutta ajattelin lainata sen ensin kirjastosta ja lukea ennen kuin ostaisin omakseni. Olen hyvin sodanvastainen ihminen, ja Murtuneet mielet valottaa nimenomaan sotilaiden psyykisiä kärsimyksiä.

Murtuneet mielet
kuva: http://www.wsoy.fi/kirjat/-/product/no/9789510374665

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti