perjantai 24. tammikuuta 2014

8/20- Ihana meri

Päivittelenpäs vähän kuulumisia :) Luin Kira Poutasen Ihanan meren. Se on vuoden 2001 Finlandia Junior- voittaja ja kertoo 15- vuotiaan tytön sairastumisesta anoreksia nervosaan. Teoksessa tulevat omasta mielestäni todella hyvin esille anoreksiaan mahdollisesti johtavat syyt, kuten opettajien kommentit ulkonäöstä, kavereiden kilpailu luokan ykkösen asemasta ja naisen aseman kotona. Tässä on sen tehtävä.
                    Lisäksi luen tällä hetkellä Petri Pietiläisen Koirien maailmanhistoriaa, joka on kyllä todella mielenkiintoinen ja siinä tullaan käsitelleeksi ihmiskunnan historiaa ylipäätään koiranäkökulman vuoksi. Se olisi loistava kertausteos jos kirjoittaisin historian tänä keväänä. Niin en kuitenkaan aio tehdä. Pieni kirjavinkki kuitenkin historian kirjoittamista suunnitteleville ;)
                     Toisena kirjana luen samaan aikaan Ray Bradburyn Fahrenheit 451:tä. Tietokirjan lukemisessa kestänee senverran kauan, että parempi saada diplomia eteenpäin ja lukea jotain nopeampaa samalla :) Fahrenheit 451:n tulevaisuuskuva on todella mielenkiintoinen. En ole lukenut vielä kovin paljon, mutta siinä kuvataan palomiestä, joka polttaa kirjoja työkseen ja tapaa hieman eriskummallisen tytön. Siitä lisää myöhemmin.
                    Tässä kohdassa täytyy myös kehua Riihimäen lukion kirjastoa: olen etsinyt monesti Kaupunginkirjastosta diplomiin kuuluvia kirjoja, mutten ole löytänyt niitä. Kun kävelin koulun kirjastoon, löysin muutamassa minuutissa kolmesta neljään kirjaa jotka haluaisin lukea diplomiin. Kirjastossamme on siis hyvä valikoima!

Tässä on nyt Kira Poutasen kirjan Ihana meri tehtävä


6. Henkilöhaastattelu kirjan päähenkilöstä Juliasta. 

Suunnittelin kysymykset niin, että esimerkiksi koulun rehtori saattaisi kysyä ne Julialta koulun kevätjuhlassa.

-Onneksi olkoon! Miltä nyt tuntuu?
- No, ihan hyvältä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Tehty työ on tuottanut tulosta, joten toki olen onnellinen.

- Miten oikein onnistuit?
- Kovaa työtä tekemällä. Teini-ikäinenkin pystyy mihin tahansa, kun päättää niin ja itsekuri on kohdallaan. Karsin kaiken turhan tavoitteeni tieltä ja omistauduin sille.

- Minkälaiset ovat tulevaisuudensuunnitelmasi?
- Ensi syksynä menen Ressun lukioon ja katsotaan sitten uudestaan. *hampaat väläyttävä hymy*

- Oliko näin hyvän todistuksen saavuttaminen rankaa?
- Ei yhtään, se oli tosi kivaa ja helppoa! Tekisin kaiken uudestaan vaikka heti!

- Olitko missään vaiheessa hermoromahduksen partaalla kuten tavallinen ihminen olisi? *naureskelua*
- En, koska tämä on elämäntapa. En kai sitten ole tavallinen ihminen *vieno hymy*

- Aiotko jatkaa samaa linjaa?
- Tottakai! Tunteista upein ja kokonaisvaltaisin on se, kun tietää onnistuneensa täydellisesti. Mitä usammassa asiassa, sen parempi.

- Mukava kuulla! Hyvää kesää ja tulevaisuutta sinulle Julia!
- Kiitos!

... Ti 1.12. 12:15

- Siis aika kiva tulee tosta viikosta, miettikää maanantaina fyssan koe, tiistaina enkun koe ja ehkä äikän aine, keskiviikkona hissa, torstaina ruotsi ja perjantaina musa! Mä en tajuu, miten mä ehdin lukee kaikkii, oikeesti ei mulla oo aikaa ja noi alueetki on ihan sikalaajoja. 
     Mari tuijottaa kalenteria ahdistuneena. Se selailee sivuja ja pyörittelee letinpäätä sormissaan.
     - Siis oikeesti, mä ainakin haluisin käydä ennen joulua vähän kaupoissa ja muuta, tosi kiva kun koko joulukuu pitää vaan lukee.
     - Mä ainakin oon jo alkanu lukee fyssaa ja hissaa, ne on kuitenki ne vaikeimmat, musta ainakin. Mä luen jotain pari tuntii päivässä ja sit meiän isä kyselee, kyllä mä must nyt jo osaan aika hyvin sen fyssan, Tiina selostaa.
     Sen kiharat on ponnarilla, ja sillä on vaaleanpunaista luomiväriä.
     - Hei kyllä sä ehit niihin lukea, luet vaan jokaiseen jonkun verran ja jaat ne päivät eri kokeille, et lue kaikkia joka päivä, Heidi kattoo Maria rohkaisevasti ja hymyilee vähän.
kuva: http://www.otava.fi/kirjat/9789511226321/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti