sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Moyes: Jos olisit tässä

Jos olisit tässä
Jojo Moyes
Jos olisit tässä
Gummerus, 2015
Jojo Moyesin tuore romaani Jos olisit tässä on kaivattua jatkoa hänen suositulle ja Suomessa tunnetuimmalle romaanilleen Kerro minulle jotain hyvää (2012). Täällä ajatuksiani Kerro minulle jotain hyvää-romaanista ja täältä näet trailerin tänä vuonna ilmestyvästä Sam Claflinin ja Emilia Clarken tähdittämästä tästä elokuvasta. Tulipas paljon linkkejä, hups...

 Jos olisit tässä jatkaa nuoren Louisa Clarken tarinaa Lontoosta: Louisan rakastama Will on kuollut pari vuotta aiemmin eikä Louisa löytänyt paikkaansa Pariisista. Hän palasi ulkomailta Lontooseen, jossa päätyi hanttihommiin lentokenttäbaariin. Kirjassa seurataan kuinka Louisan elämä alkaa yllättäen saada uusia käänteitä niin katoltaputoamisen, sururyhmään osallistumisen kuin yllättäen ilmestyvän melkein-sukulaistytönkin ansiosta. Pian Louisa huomaa olevansa enemmän elossa kuin pitkään aikaan.

Olin iloisesti yllättynyt Jos olisit tässä-romaanista. Yritän lukea samaan aikaan Neljäntienristeystä, Anna minun rakastaa enemmän-teosta ja Kaikki taivaan linnut-teosta, ja kyllä tuntuu tökkivän. Joka suunnasta. Sitten tartuin tuskissani Moyesin uusimpaan, ja se todella yllätti kepeydellään. Kerronta on sujuvaa, kappaleet ovat melko lyhyitä ja romaanissa tapahtuu odottamattomia juonenkäänteitä. Pidin siitä, miten romaani ei yritäkään olla liian taiteellinen ja syvällinen, vaan sitä pystyy lukemaan kevyenä iltalukemisena, ei haittaa vaikka ajatukset vähän harhailisivat muualla.  (Kirja kuitenkin tempaa mukaansa, joten siitäkään ei ole huolta!)

Suosittelisin ehdottomasti kirjaa sellaisille, jotka eivät lue yleensä kovin paljon ja haluaisivat lukea jotain helppoa, kevyttä ja mukavaa. Jos olisit tässä kertoo surusta, mutta myös siitä ylipääsemisestä ja arkipäiväisistä asioista, kuten kiukuttelevista teini-ikäisistä ja ikävästä pomosta.

Jos olisit tässä jättää lempeän hymyn huulille ja uskon tulevaan. Jäin kuitenkin kaipaamaan siinä Kerro minulle jotain hyvää-teoksen huumoria.

Helmet-lukuhaasteessa Jos olisit tässä täyttää kohdat 3. Kirjassa rakastutaan, 17. Kirjassa juhlitaan ja 30. Viihteellinen kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti