torstai 8. lokakuuta 2020

Colfer: Fowlin kaksoset

Fowlin kaksoset on Artemis Fowl-sarjasta tunnetun irlantilaisen Eoin Colferin uusin teos. Tämän voi lukea itsenäisenä jatko-osana Artemis Fowleille, tai sitten sellaisenaan. Tämä teos on kohdistettu ehkä jopa vähän nuoremmille lukijoille kuin Artemikset, joten tarina toimii mainiosti sellaisenaankin. Artemis Fowl-sarjasta on tulossa kokonaan oma postauksensa myöhemmin.

takakansi:

11-vuotiaat kaksoset Myles ja Beckett ovat kahteen pekkaan yötä kotona pelkän Fowlien tekoälyturvajärjestelmän vahdittavina. Yö muuttuu mielenkiintoiseksi, kun maan alta putkahtaa karannut minipeikko, jota jahtaavat niin pahamaineinen liikemies, salaperäinen agenttinunna kuin peikon perään lähetetty keijukonstaapeli. Alkaa kiihkeä seikkailu, jonka pyörteissä Fowlin kaksoset joutuvat tulilinjalle, siepataan, haudataan, pidätetään ja nirhataan (vain hetkeksi). Mikäpä lujittaisi paremmin kaksosten sidettä toisiinsa!


Voin suositella teosta erittäin lämpimästi. En voi kehua Eoin Colferin tuotantoa tarpeeksi, ja tämäkään ei petä. Jaakko Kankaanpään suomennos toimii oivasti.


Beckett heräsi omassa sängyssään ja jäi tuijottamaan aurinkokuntaa esittävää mobilea, jonka Myles oli 3D-tulostanut ja ripustanut kattoon saadakseen hänen oppimisreseptorinsa aktivoitua heti aamuvarhaisella. Oikeastaan Beckett oli painanut mieleensä yhtä ja toista, mitä Myles yritti opettaa hänelle, mutta hänestä oli aina hauska kiusata veljeään teeskentelemällä, että ei ymmärtänyt juuri mitään ja oli unohtanut senkin vähän mitä tiesi. - - Myles tosiaan makasi tavallisessa asennossaan ja lisäksi hereillä. Hän tuijotti sänkynsä yläpuolelle nastoilla kattoon kiinnitettyä kuvaa. Se oli sormiväreillä tehty maalaus Vihaisesta hamsterista Tulen ulottuvuudessa, ja Beckett oli asentanut sen kattoon tehdäkseen veljestään tyhmemmän.
https://www.wsoy.fi/kirja/eoin/fowlin-kaksoset/9789510448793

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti