perjantai 25. heinäkuuta 2014

Kirjaodotuksia (;

Terve taas!

Tällä kertaa mainitsen uusista, mielenkiintoisista kirjoista, jotka haluaisin lukea lähiaikoina, luultavasti tänä syksynä. (Lue: nyt heti!) Pikkulinnut lauloivat tällaisista:

Tuomas Kyrö: Iloisia aikoja,mielensäpahoittaja (wsoy)

Suomalaisen kirjakaupan kuvauksesta lainaten:

"Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -romaani pysyy sysisuomalaisten perusasioiden äärellä. Elämän, kuoleman ja elementtirakentamisen. Mielensäpahoittaja kirjoittaa oman muistokirjoituksensa, koska kuka muu hänen elämänsä ja tekonsa tuntee? Hautakivi hankitaan ajoissa, kun halvalla saa. Testamenttiinsa Mielensäpahoittaja kirjaa aineellisen ja henkisen perintönsä, joka ei ole sen pienempi kuin kokonaisen sukupolven kokoinen. Mielensäpahoittaja haluaa itse päättää kuka saa talon, kuka Voortti Eskortin ja kummalle miniälle kumpi emännän koruista. Mutta samalla kun peräseinä lähestyy, vanha mies kurkistaa myös lähtöviivoille, syntymään ja lapsuuteen. Mielensäpahoittaja myöntää jopa tehneensä virheitä elämässään. Laskutavasta riippuen yhden tai kaksi."

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -

Taattua Mielensäpahoittajaa siis luvassa!

Toinen on Norjan kolmen vuoden takaista surmaa käsittelevä teos; SEIERSTAD, ÅSNE
YKSI MEISTÄ. KERTOMUS NORJASTA. (wsoy)

Wsoyn sivulta lainaan:

"Mikä johti Utøyaan?
Norjan kansainvälisesti tunnetuimman journalistin perusteellinen katsaus Oslon ja Utøyan terrori-iskuihin. Perjantaina 22.7. 2011 autopommi Oslon keskustassa ja verilöyly nuortenleirillä Utøyan saarella romahduttivat kuvan turvallisesta Norjasta.
Kymmenien norjalaisten kuoleman takana ei ollut kansainvälinen terrorismi, vaan tekijä oli nuori norjalainen, yksi meistä. Åsne Seierstad selvittää teon taustat ja tekijän motiivit sekä tuo esiin myös uhrien näkökulman ja Utøyan eloonjääneiden järkyttävät kokemukset.
Åsne Seierstad (s. 1970 Oslossa) on norjalainen toimittaja ja kirjailija. Hän on toiminut kirjeenvaihtajana Venäjällä ja Kiinassa ja raportoinut sota-alueilta Balkanilta, Afganistanista ja Irakista. V. 2002 ilmestyi suurta huomiota herättänyt reportaasiteos Kabulin kirjakauppias, jota on myyty yli puoli miljoonaa kappaletta. Teoksissa Satayksi päivää ja Groznyin enkelit Seierstad kuvaa elämää sodan jaloissa Irakissa ja Tšetšeniassa. Hän on saanut työstään useita kansainvälisiä tunnustuksia, mm. Norjan suuren journalistipalkinnon."


 Yksi meistä. Kertomus Norjasta
Tämäkin siis erittäin mielenkiintoiselta vaikuttava teos!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti