tiistai 18. helmikuuta 2014

11/20- Nuoren tytön päiväkirja

Heippa taas! Nyt olen lukulomalla, ja päässyt oikein vauhtiin lukemisessa! Luin Anne Frankin Nuoren tytön päiväkirjan ja kohta olen lukenut suomalaisen romaanin, Anna- Leena Härkösen Ei kiitos. Vaikka olen vähän jäljessä aikataulusta, niin nyt alkaa näyttää taas aika hyvältä. :)

Tässä on siis tehtävä Anne Frankin kirjasta Nuoren tytön päiväkirja. Se on Frankin itsensä kirjoittama, ja maailman tunnetuin uhrin kuvaus toisen maailmansodan aikaisissa juutalaisvainoissa. Teen tehtävän

 6. Tee jostakin kirjan henkilöstä fiktiivinen henkilöhaastattelu. 

Haastattelen Annea sillä ajanjaksolla, jolloin hän on "Salaisessa siivessä".

- Kannatko kaunaa Hitlerille? Entä perheellesi tai Van Daaneille?
- Hitlerille kyllä, hän vei minun elämäni. Alussa olin usein vihainen asuinkumppaneilleni, mutten enää.

-Mitä toivot tulevaisuudelta?
Toivon pääseväni kouluun, työtä sanomalehtinaisena sekä saavani joskus perheen. Tahdon asua Hollannissa vapaana naisena.

-Mitä kaipaat "edellisestä elämästäsi"?
- Huolettomuutta. Toisaalta aika täällä on tehnyt kuitenkin hyvää, olen kasvanut ja oppinut arvostamaan pieniä asioita.

- Jos saisit jonkin asian "Salaiseen siipeen", niin mikä se olisi?
- Parempaa ruokaa ja kunnon sängyn. Yksityisyyttä.

- Miten aiot jatkaa eteenpäin?
- Opiskelemalla ja toivomalla.


... Kuten helposti voit kuvitella, me usein kyselemme täällä itseltämme epätoivoisesti: "Mitä, mitä ihmettä tämä sota hyödyttää? Miksi ihmiset eivät voi rauhallisesti elää keskenään? Miksi kaikki täytyy hävittää?"
    Tämä kysymys on käsiteltävä, mutta kukaan ei toistaiseksi ole keksinyt siihen tyydyttävää vastausta. Niin, miksi Englannissa  tehdään koko ajan suurempia lentokoneita, miksi konstruoidaan koko ajan raskaampia pommeja ja samanaikaisesti rivitaloja jälleenrakennusta silmällä pitäen? Miksi joka päivä kulutetaan miljoonia sotaan, ja kuitenkaan ei ole penniäkään lääketiedettä, taiteilijoita ja köyhiä varten?
    Miksi ihmisten täytyy nähdä nälkää, kun toisissa osissa maailmaa liiat elintarpeet mätänevät? OI, miksi ihmiset ovat niin hulluja?"...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti