sunnuntai 25. huhtikuuta 2021

Pääskysaari: Hetki ennen kuin maailma muuttui

 

Hetki ennen kuin maailma muuttui on kirja maailmaa muuttaneista tuntemattomista suuruuksista, ratkaisevista askelista, tärkeistä tapahtumista, teoista, oivalluksista ja kannanotoista, jotka ovat edeltäneet historiallisia käännekohtia ja sysänneet muutoksen liikkeelle. 

Esiintymiskammoisesta cowboysta kuoriutui rockin kuningas. Raskas kaasujalka vaaransi Tähtien Sota - saagan. Ympäristöongelmaan havahtuneet teinitytöt nousivat sankareiksi älypuhelinsovelluksellaan, ja kahvinhimoiset tutkijat koodasivat maailman ensimmäisen nettikameran. Nakupellevaroitus lopetti 14 vuotta kestäneen sisällissodan, ja päättäväinen muslimityttö suunnitteli miljoonien ihmisten kaipaaman emojin.

Minkälainen maailmamme on viiden, kymmenen, viidenkymmenen tai viidensadan vuoden päästä? Millainen haluaisit sen olevan?

Sinäkin voit teoillasi vaikuttaa tulevaisuuteen.


Hetki ennen kuin maailma muuttui on Jenni Pääskysaaren kirjoittama ja Matti Pikkujämsän kuvittama lastenkirja, jossa esitellään niin yksittäisten ihmisten elämän ja koko maailmanhistorian muutoksia aina alkuräjähdyksestä teinityttöjen ympäristöongelman ratkaisuun. Esimerkiksi nykyisin tuntemamme sushin keksi yksittäinen ihminen Hanaya Yohei kyllästyttyään odottamaan päiväkausia kalan tekeytymistä. Lempeällä ja innoittavalla äänellä Pääskysaari rohkaisee lukijaa tunnistamaan hetket, jolloin hänellä on mahdollisuus vaikuttaa omaan elämäänsä ja tarttumaan niihin. Ne saattavat olla hetkiä ennen kuin koko maailma muuttuu. Matti Pikkujämsän kuvitukset ovat oivallisia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti