sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Kirjamessut 27.10.2013

Olin tänään Messukeskuksessa Kirjamessuilla. En ole ennen ollut sellaisilla ja nähtävää riitti! :) Näin tietenkin paljon kirjoja monilta eri kustatamoilta sekä kirjailijoita, muun muassa Jari Tervon ja Tuomas Kyrön. Seurasin muutamaa luentoa, jotka olivat:

10.30 Haastattelu saksalaisesta kirjailijasta Stefan Mosterista ja tämän teoksesta Lieben sich zwei- Rakkaat toisilleen. Vaikka haastattelu ei ollut kovin sujuva, kirja jäi kiinnostamaan ja aion lukea sen!

Rakkaat toisilleen kuva ja takakansiteksti http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9522341258

Ines ja Daniel asuvat Hampurin uudella, arvostetulla HafenCity-alueella. Vaikkei kauniisti ja hyvällä maulla sisustetun asunnon näköala aivan merelle olekaan, isolle joelle kuitenkin. Daniel on menestyvä kaupunkisuunnittelun ammattilainen ja työskentelee isossa konsulttitoimistossa. Ines puolestaan pyörittää omaa viinikauppaansa, johon perheen viininviljelytausta on antanut hyvät lähtökohdat.Aviopari on jättänyt kotiseudun ahtaat ympyrät taakseen ja tulevaisuus suurkaupungissa näyttää valoisalta ja innostavalta. Ines ja Daniel rakastavat toisiaan ja toivovat lasta. Heidän toiveensa vain ei näytä toteutuvan kovin nopeasti, ja suhde saa aluksi melkein näkymättömiä säröjä. Vähä vähältä rakastava pari ajautuu outoon kehään, josta ei tunnu olevan ulospääsyä.Stefan Mosterin intensiivinen ja analyyttinen kerronta porautuu avioliiton sileän julkisivun taakse. Myötätuntoisesti mutta armottoman tarkkanäköisesti hän tutkii jännitteitä ja psykologisia voimavirtoja, joita pariskunnan hienotunteisen ja tahdikkaan keskinäisen kanssakäymisen alla piilee.

 11.30 Kiinnostaako suomalainen kirjallisuus Saksassa? Jyrki Vainonen haastatteli Timo Parvelaa ja Stefan Mosteria. Aihe oli mielenkiintoinen, mutta keskustelussa harhauduttiin mielestäni liikaa  epäolennaisiin asioihin, kuten agenttien ammattitaidon pohtimiseen.

12.00 Merete Mazarella pohtii omasta elämästään kirjoittamista. Hän alleviivasi sitä, että pitää laittaa rohkeasti tapahtumia ja repliikkejä kun kirjoittaa omaelämäkertaa.

12.30 Jari Tervo kertoi 70-luvulle sijoittuvan teoksensa Esikoisen  kirjoittamisesta. Hän puhui todella humoristisesti! Hän esimerkiksi pohti, että miksi nykyaikana ei ole enää 70-luvun ruokalajeja- ja vastasi siihen itse, että "Täysin syystä!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti